2 Ağustos 2011 Salı

Eurobasket 2011 Yolları



Eurobasket 2011 hazırlıklarını tam gaz sürdüren millerimiz İtalya,Bormio kampının ardından İstanbul'a döndü. Bu yazımda 18 kişilik kadrodaki oyuncularımızı inceledim ve nasıl bir sezon geçirdiklerini özetleyip 12 Dev Adama verebileceği katkıyı yazdım.

Enes Kanter - Utah Jazz

Enes için, Türk basketbolunun yeni yüzü dersek kimse buna karşı çıkamaz. 2 senedir yaşadığı zorlu NBA yolculuğu sonunda mutlu sona ulaştı. Kentucky Ünivesitesinde geçirdiği 1 sene boyunca resmi maça çıkmayan ama takım ile beraber idman yapıp kendini hazır tutan Enes Kanter'i sonunda parkelerde göreceğiz. Enes'in 12 Dev Adama vereceği katkı tartışılmaz hele ki Kerem Gönlüm'ün sakatlığının ardından 4 numaralı pozisyon için Ersan ile beraber Eurobasket'te pozisyonunu ambargo edebilecek bir isim. Türk Milli takımının geleceğini oluşturacak yeni nesilin vazgeçilmez ismi olacaktır.


Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic

Phoenix Suns macerasının ardından evine Orlando Magic'e geri dönen Hidayet Türkoğlu'ndan mutlu kimse olamazdı trade'inin ardından ama Magic'te işler istenildiği gibi gitmedi. Hido, Magic'teki normal sezonun ilk 15-20 maçında istenilen katkıyı gösterdi ve Magic sezonu Doğu'da 4.bitirip Playofflara kaldı. Playofflarda işler değişti Atlanta Seriyi 4-2 aldı ve Hido'nun gösterdiği performans çok tartışıldı. Normal Sezonda 3pt%41 FG%44 olan ortalamaları Playofflarda Atlanta Serisinde 3pt%23 FG%29 geriledi. Her şeye rağmen Hido'nun Raptors macerasının ardından FIBA 2010'daki performansı düşünülünce Eurobasket 2011'de de çok şey beklemeliyiz büyük kaptanımızdan !!!

Furkan Aldemir - Galatasaray

Sezonun en güzel maçı oynanırken (Fenerbahçe Ülker-Karşıyaka) sakatlanan ve uzun süre parkelerden uzak kalan Furkan 2011 Draftlarında 2.turdan seçilmesi düşünülüyordu. Furkan ise 1.Turdan seçilmek istediğini belirtip Draftlardan çekildi ve sezon sonunda Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Avrupa 20 Yaş Altı Basketbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımını sırtlayan isim Furkan oldu. Frukan Aldemir turnuvanın en iyi beşine seçildi. Milli takımda 4-5 numaralarda olan fazlalık yüzünde son 12'ye kalamayacak olsa da Türk Milli takımın geleceğini oluşturacak Kemik Kadro'nun bir ismi olacaktır.

Sinan Güler - Anadolu Efes

Mükemmel bir FIBA 2010 turnuvası geçiren Sinan, Efes ile sezona aynı girişi yapamadı, Eurolig'de yeterli süre şansı alamayan Sinan Güler aldığı dakikaları ise en iyi şekilde değerlendirdi. Oyuna girdiğinde takıma doping etkisi yaratan Sinan, Efes'te göreve Sarıca'nın gelmesiyle daha fazla süre ve görev almaya başladı. Milli takımımız Bormio kampına gittiği sırada Sinan Güler'in ani gelişen bir şekilde apandisit ameliyat olması herkesi üzdü, ameliyatın ardından Twitter'dan döneceğinin mesajını verdi. Umarız hemen iyileşip 12 Dev Adama katılacaktır Mr.Doping :)


Devamı Geliyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder