1 Ağustos 2011 Pazartesi

Hangi LA Lakers ?


Öncelikle bahsettiğimiz takımın adı '' Los Angeles Lakers '' !!! 1960'a kadar Minneapolis Lakers adıyla daha sonra da şimdiki adıyla nba tarihini yazan takım. Dile kolay ; 17 Nba şampiyonluğu , 31 konferans şampiyonluğu ve Nba tarihine konu olmuş birçok oyuncunun formasını terlettiği bir takım. Kimler giymedi ki o formayı. Magic Johnson , Kareem Abdul Jabbar , Wilt Chamberlain , Elgin Baylor , Karl Malone , Dennis Rodman ,Gary Payton , Shaq , Kobe ve yazamadığım birçok yıldız oyuncunun yolunun kesiştiği bir yer. Hatta şuan Nba logosuna ilham olan , o logodaki adam Jerry West bile Lakers'lıdır. Yani tabiri caizse NBA=Lakers ! Onlar şampiyon diye biliniyor. Son 2 yılın yüzüklerini toplamış bir takım.Ancak bu takım bu sene erken evine döndü. 2011 Nba Playoff'larını sadece izleyecekler. Üst üste 3.şampiyonluk paralosıyla yola çıktılar , sezon başladı soru işaretleri vardı ama inişli çıkışlı performanslar sergileyerek sezonu Spurs'un ardından 2. bitirerek yine ; Lakers Playoff'larda başka oynar sözünü söyletti.İlk rakip 7. New Orleans Hornest'di. İlk playoff maçını evinde kaybetti ama kimse şüphe duymuyordu . Nitekim de öyle oldu , klasik '' Lakers ilk turu '' ile 4-2 geçti. Konferans yarı finalinde rakip Dallas. Artık yolculuk yavaş yavaş başlamış , işin ciddiyeti anlaşılmış ve yeni bir heyecana atılmışlardı. Rakipleri Dallas'dan çekinmiyorlardı çünkü hem saha avantajı var hem de Dallas'a karşı hep kazanıyorlar , zorlanmıyorlar ve şansları hep tutuyordu. Ve seri başlar ilk maç Staples Center'da kaybedilir yine ilk turdaki gibi Hornets yenilgisi sonrası akıllarda bir soru işareti çıkar. Ancak içlere bir su serpilir Lakers bırakmaz düşüncesi hakim olur. 2.maç yine Staples Center'dadır , temkinli başlanır ama sonuç yine aynıdır. Dallas 2-0 ile evine gider ve hemen sonrasındaki o görüntü. Mark Cuban gülüyordur :)





Takım 2-0 yapmış hem de Staples Center gibi bir salondan çıkmış ve yuvalarına dönüyordur. Lakers cephesinde suratlar asılmış , ciddiyet tavan yapmış , akıllardaki soru işaretleri giderek büyümeye başlamıştır. Nowitzki önderliğindeki Dallas evinde 3-0'ı görmek için sahaya çıkar ve bilime güvenerek seriyi geçmek istemektedir. Çünkü Nba tarihinde hiçbir takım 3-0'dan geri gelerek seriyi geçememiştir. Nitekim öyle olur ve Lakers şoktadır. Şampiyonlar

3-0 geridedir ve hiç ümit vermiyordur. Ya artık meşhur olan o kelime '' süpürülecekler '' ya da nba tarihi yeniden yazılmak için ateşe ilk odun atılacaktı. Gelelim Dallas'daki 4.maça ; 3-0 kafaları kurcalıyor ama bir yandan da parkede mücadele devam ediyordu. Sorular çoktu ama cevap için beklemek gerekiyordu. Dallas'ın kaydettiği her sayı kendi adlarına ''süpürmek '' kelimesini daha da anlamlı kılıyor , Lakers için ise bir korku alıyordu. Kobe elinden geleni yapıyor , Phil Jackson toparlamaya çalışıyor , Lakers taraftarı ise acaba sezonun son maçı mı sorusunu soruyor ama Dallas atmaya devam ediyor. Jason Terry çıldırmış bir şekilde üç sayıları gönderiyor , Peja Stojakovic eski günlerini hatırlayıp Jason Terry'e eşlik etmeye başlamış , JJ Barea çıkıp sanki bir daha basketbol oynamayacakmış gibi performans sergilemeye başlamış , taraftar coşmuş ve 4-0 artık kafalarda tamamen yer almaya başlamıştı. Ne olduğunu kimse anlamamış bir anda fark 10'ları 20'leri derken 30'a yaklaşmaya başlamıştı. Phil Jackson eski yılları hatırlayıp mucizenin yeri olan Nba'de oynadıklarını farkedip , molalar ile şampiyonu kendine getirmeye çalışmış ama nafile. Dallas duracak gibi değil , aksine attıkça atıyordu. İlk yarı bittiğinde oyun ümit vermiyor , artık kimse inanmıyordu maça. Dallas işini sağlama alıp gevşemeden mücadelesini gösteriyor ama Lakers çoktan pes etmişti. Dallas bundan haberi olmadan oynuyor , kimbilir Lakers'ın kafasında ise belki böyle bir düşünce hiç olmamıştı. Kimse bilemez ama oynanan oyun en iyi cevaptır.

Şampiyon eriyordu ama bu başka birşeydi. 4-1 şaşırtırdı , 4-2 şansa bağlanrdı , 4-3 olağan karşılanırdı ama 4-0 kimsenin aklından geçen bir skor olmadığı için nasıl birşey olurdu kimse kestiremiyordu. 4-0 elenmek nasıl bir kelime çıkartacaktı biz seyirciler için derken olan oldu. Maç bitiyor 4-0 oluyor ve herkes Lakers'ın gelecek sezon planlarını kurgulamaya başlamıştı bile. Ama Lakers bunu hazmedemezdi. Onlar şampiyondu , yenilgi bile düşünülmeyen bir yerde 4-0 çıldırtırdı nitekim de öyle oldu. Önce Lamar Odom , Dirk'e yaptığı hareketle atıldı daha sonra Bynum kendi taraftarlarını bile kızdıran bir hareketle soyunma odasının yolunu tuttu. JJ Barea'ya havada yaptığı hareket kabul edilecek türden değildi. Olay iyice çirkinleşmiş , bizim sevdiğimiz o Nba heyecanı kalmamıştı. Oyuncular bir bir atılıyor , belki de parkede yapamadıklarının hırsını çıkartıyorlardı. 4. maçın son dakikaları yukarıda yazdığımız efsane oyuncularının efsane takımı Lakers olamazdı. Hayır bu davranışlardaki Lakers o Lakers değildi. Kaybetmeden kazanılamayacağını bilen oyuncular kaybetmek istemediler. Son olarak şunu da belirtmek isterim ki Lakers kaybetmiş olabilir ama herşeyden önce Dallas kazandı... Bu sezon Lakers için bitti , Phil Jackson bitti ama kazanılacak şampiyonluklar , efsane yapılacak oyuncular ve koçlar var. Bunu yapacak olan da Los Angeles Lakers.... ( pacersli )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder